Home » Pups

Pups

De pups worden bij ons in huis grootgebracht. Als zij 3 weken oud zijn verhuizen zij met hun moeder naar de woonkamer. De eerste 3 weken staan zij namelijk boven.
Deze eerste 3 weken zijn erg belangrijk voor de moeder en haar pups en daardoor komen alleen wij boven en ook geen andere honden. Aan bezoek hebben pups dan nog geen behoefte, wel aan rust en warmte. Eenmaal beneden in een puppy-ren is iedereen welkom en leren de pups met het dagelijkse leven kennis maken. Radio, tv, telefoon, kinderen, deurbel, stofzuiger; ze maken van alles mee en worden daardoor vrije pups die overal aan gewend zijn.

Met 6 weken gaan ze naar de dierenarts voor hun eerste puppy-prik en volledige check-up. Ontwormd zijn ze dan al. Gechipt worden zij op ongeveer 7 weken. Dit wordt gedaan door een chipper van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. Zo krijgen ze een officiële stamboom waarop ook het registratienummer van de chip staat. Daarna gaan ze naar de Universiteits Kliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht en worden getest op Levershunt (PSS = een zelden voorkomende erfelijke afwijking). Alleen als deze test goed is mogen de pups naar hun nieuwe baasjes.

Als de pups door hun nieuwe baasje(s) worden opgehaald krijgen zij een starterspakket, dekentje en speeltje mee.  Het pakket bestaat uit alles wat er nodig is voor de eerste weken.

 

Via de knop puppyplanning kunt u zien of wij op dit moment pups beschikbaar hebben.